Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

 • Groepsreis of privégids?

  Reizen met een ervaren Nederlandse gids door Israël is een perfect alternatief voor een groepsreis. Voor wie houdt van comfort, onafhankelijkheid en flexibiliteit is dit de ultieme manier om ontspannen te reizen. Voor gezinnen met kinderen is het een geweldige ervaring om na een druk jaar werk en school samen van vakantie te genieten. Een privégids is ook ideaal voor reizen met senioren en mensen die minder mobiel zijn en graag in hun eigen tempo reizen. Mijn ruime 6+1 Luxe VW Multivan is herkenbaar aan het logo van het Ministerie van Toerisme, is zeer comfortabel en ruim, voorzien van airconditioning, perfect onderhouden en volledig verzekerd.

 • Is een privégids duurder dan een groepsreis?

  Zeker, maar het verschil weegt ruimschoots op door wat je krijgt op het gebied van privacy, flexibiliteit, persoonlijke aandacht en vooral gemoedsrust. Het geldt zeker als je de kosten deelt over een aantal reisgenoten.

 • Zijn eendaagse excursies ook mogelijk?

  De meest populaire dagexcursies zijn naar Tel Aviv, Jeruzalem, Meer van Galilea en het Dode Zee gebied met Massada. Ik haal je op en breng je terug naar de plaats van je keuze. Voor een wandelexcursie door de Oude Stad van Jeruzalem kan het vertrekunt bij de Jaffapoort zijn. Prijzen voor dagexcursies zijn op aanvraag.

 • Is Israël een veilig land om te reizen?

  In twee woorden “ja, absoluut”. In weerwil van wat je soms leest en hoort is het niet het Wilde-Westen in het Midden-Oosten, maar een bruisend en goed functionerend modern jong land van meer dan 9 miljoen inwoners. Het is een veilige bestemming voor jong en oud, kindvriendelijk en ingesteld op gezinnen met jonge kinderen. In 2019, bezochten 4,3 miljoen toeristen Israël. Allen gingen veilig en vol indrukken terug naar huis.

 • Is Israel toegankelijk voor mensen met verminderde mobiliteit?

  Steeds meer musea, archeologische sites en nationale parken worden beter toegankelijk gemaakt en aangepast voor bezoekers met een verminderde mobiliteit. De Oude Stad van Jerusalem verreist wel wat meer inspanning maar met wat doorzettingsvermogen is het zelfs met een rolstoel met brede banden goed te doen.  Als je meer specifieke informatie hierover zoekt kan je me altijd vrijblijvend contacteren waarbij we de mogelijkheden rustig kunnen bespreken.

   

 • Wat is het klimaat van Israël?

  Het weer in Israël wordt vaak vergeleken met het gematigde klimaat in Florida en Zuid-Californië. Warme en zonnige zomers en over het algemeen milde winters. Echter, er kunnen scherpe contrasten in klimaat zijn, afhankelijk van het seizoen en de locatie. De beste tijd om Israel te bezoeken is maart tot juni en september tot november.
  De zomers zijn warm maar goed te doen.

 • Is de gezondheidszorg goed geregeld?

  Israel heeft een uiterst moderne en toegankelijke gezondheidszorg die goed is ingesteld op toerisme. Er zijn efficiënte Eerste Hulp klinieken, moderne ziekenhuizen en goed geoutilleerde apotheken.

 • Is het water uit de kraan te drinken?

  Bijna al het drinkwater in Israël is ontzilt en gezuiverd zeewater en dus perfect drinkbaar.

 • Is het mogelijk om te reizen tussen Israël, Jordanië, Egypte of Sinaï?

  Sinds de vredesakkoorden zijn getekend tussen Israël en Egypte in 1979 en tussen Israël en Jordanië in 1994, zijn de grensformaliteiten tussen de landen genormaliseerd. Voor een bezoek aan Bethlehem en Jericho die beide binnen het gebied van de Palestijnse Autoriteit liggen word meestal een plaatselijke collega gids geregeld.
  In 2020 zijn verdragen getekend door Israel met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein hetgeen meer mogelijkheden opent voor de nabije toekomst.

Staat je vraag er niet tussen ? Stel dan zelf je vraag.

Stel je vraag

Wil je meer weten? Gewoon vragen!