Over mezelf

Geboren en getogen in Nederland groeide ik op in een gezin dat veel reisde, zowel voor werk als ontspanning. Al dat reizen werkte nogal aanstekelijk hetgeen leidde tot de “TravelBug”. In 1975 ben ik twee maanden met rugzak door Israel en de Sinaiwoestijn getrokken wat een diepe indruk op me achterliet, zo diep dat het idee om daar te gaan wonen mijn doel werd. Vier jaar later, in 1980, na voltooing van mijn opleiding aan de Hotelschool in Den Haag en net getrouwd, zijn we met de auto naar Griekenland gereden, op de boot naar Israel gestapt waar we ons als kersverse immigranten in het nieuwe vaderland meldden.

Naast mijn dagelijkse werk volgde ik een gidsencursus van het ministerie van toerisme om het land, de taal en de geschiedenis beter te leren kennen. Anderhalf jaar later, gemotiveerd door een gezonde aanval van idealisme verhuisden we naar een Moshav, een cooperatief landbouwdorp in de Negev woestijn dichtbij de Egytische grens en de Sinai. We kweekten er rozen, zon gerijpte tomaten en overheerlijke mangos voor export en ik organiseerde er uitstapjes voor de vrijwilligers die bij ons in het dorp werkten, waaronder veel Nederlanders.

Veel ervaring

Vanaf 1990 is het gidsen mijn fulltime beroep en heb ik mijn liefde voor het land gedeeld met honderden bezoekers op klassieke rondreizen, off-the-beaten-track excursies en prive rondreizen. Naast het gidsen in Israel heb ik vijftien jaar als tour manager voor een Engelse organisatie gewerkt waarbij we avontuurlijke fiets en wandelreizen organiseerden. Mijn werkgebied was het Verre Oosten, voornamelijk Vietnam, Cambodja, India en China en twee buurlanden van Israël waarmee vredesverdragen zijn afgesloten, Egypte en Jordanie.

Het resultaat hiervan is dat ik de landen die aan Israel grenzen goed ken en het verhaal van Israel in een brede globale context weet te vertellen.
Een van de meest fascinerende kanten van het reizen door Israel is dat je de grenzen van zoveel buurlanden kan zien. In het noorden en oosten van Israel liggen Libanon, Syrie en Jordanie. Verder naar zuid-oosten volg je de Jordaanse grens tot aan Egypte, aan de Rode Zee en zie je zelfs de kust van Saoudi Arabie.

Wil je geheel vrijblijvend meer weten? Klik dan op het onderstaande vakje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je meer weten? Gewoon vragen!