Boek een Nederlandstalige gids in Jeruzalem en ontdek!

De geschiedenis, de cultuur, de drie religies die er samenkomen … Jeruzalem is fascinerend. Wil je de stad ontdekken en ervaren?

Laat me jouw privé gids zijn. Als Nederlandstalige gids in Jeruzalem ken ik – Philip Kool – de plekken en de verhalen. Je weet dan zeker dat je niets mist!

Leer Jeruzalem kennen door de ogen van een kenner

Samen door de stad

Jeruzalem is overweldigend. Er zijn zó veel plekken om te bezoeken. En elke plek is een verhaal op zich. Dus wil je de stad écht goed leren kennen, dan kun je dat het best doen onder begeleiding van een goede gids die de stad door en door kent. Als Nederlandstalige gids in Jeruzalem begeleidde ik sinds 1987 vele honderden mensen. Vertel me wat jullie willen zien en beleven en ik doe een voorstel. Dat kan een eendaagse rondleiding zijn langs alle belangrijke plekken, maar ook een meerdaagse belevenis.

Verblijf je in Jeruzalem, dan spreken we af op een centrale plek, zoals de Jaffapoort. Van daaruit wandelen we de stad in en uit. Verblijf je elders, bijvoorbeeld in Tel Aviv, dan haal ik je op met mijn comfortabele VW Miniman (mét airco).

Historisch Jeruzalem – de oude stad

Jeruzalem buiten de stadsmuren

Een wandeling door de Oude Stad van Jeruzalem is een onvergetelijke ervaring. Op amper een vierkante kilometer vind je hier de Joodse wijk, de Arabische wijk, de christelijke wijk en de Armeense wijk, elk met hun eigen karakter. De Herodiaanse toren van de Citadel (naast de Jaffapoort) biedt een prachtig uitzicht over modern Jerusalem en de ommuurde Oude Stad, met zijn kerktorens en koepels, het Tempelplein en de Olijfberg. Hier bezoeken we tal van historische en culturele plekken. Zoals de Heilige Grafkerk die gebouwd is over Golgotha, de plaats van de kruisiging en het graf van Jezus. Hier eindigt de Kruisweg (Via Dolorosa) die door de Oude Stad heen kronkelt. En natuurlijk bezoeken we de Klaagmuur.

Bij elke plek vertel ik de verhalen. Ook is het heerlijk dwalen door de, grotendeels overdekte,  Arabische soeks. Er zijn talloze mogelijkheden zoals een wandeling over de Ottomaanse stadsmuren of vanaf het uitzichtpunt op de Olijfberg te voet afdalen naar de Hof van Gethsemané.  Verder vindt je prachtige archeologische opgravingen naast het Tempelplein, in de Stad van David en in de Joodse Wijk.

Ook buiten de 16e-eeuwse muren van de Oude Stad is veel te ontdekken. Zoals het Israël Museum, waar je de Dode Zee-rollen (shrine of the book) kunt bezichtigen, evenals een maquette van de stad Jeruzalem uit de tijd van Jezus. Als je wilt, bezoeken we Yad Vashem, het Holocaust memorial. Dit is het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust.

Philip Kool, uw Nederlandstalige gids in Jeruzalem

  • Ervaren gids die al sinds 1980 in Israël woont
  • Onvergetelijke privérondleiding door Jeruzalem
  • Programma op maat
  • Voor max. 6 personen, coronaproof

Ik geef je graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden